Eenvoudig doe-het-zelf Snelle levering Groot assortiment

Snelle levering BE & NL Groot assortiment Eenvoudig doe-het-zelf

Beton ciré Stucco waterdicht set 5 kilo incl. primer en coating

5 kilo, 2×1 liter
Aanbieding!

Vanaf 229,75

Nodig bij dit product

Nodig bij dit product

Beton ciré Stucco waterdicht set 5 kilo incl. primer en coating van ROCKS Colours is een 1 laags kant-en-klaar betonstuc product. Beton ciré Stucco waterdicht set 5 kilo incl. primer en coating is zeer eenvoudig te verwerken voor elke doe-het-zelver. Beton ciré stucco wordt in maar liefst 32 kleuren geleverd. Je hoeft het alleen maar te roeren, aanbrengen en het is genieten geblazen van je nieuwe betonlook muur of vloer.

Het grote voordeel van beton ciré stucco is dat de samenstelling van de betonstuc is voorzien van een waterdichte eigenschap. Dat wil zeggen dat de beton ciré water en vocht afstoot voor ca. 95%. Voor een volledige waterdichte vloer dien je de beton ciré stucco af te lakken met een coating.

Het voordeel van beton ciré Stucco waterdicht set 5 kilo incl. primer en coating is dat je niet alleen in één keer klaar bent, maar bovendien heeft onze beton ciré stucco eigenschappen waardoor deze goed te gebruiken zijn in een natte cel van een doucheruimte. Daarmee is het product uiterst ideaal voor badkamers, douches en toiletten.

Met een spackmes kun je de beton ciré stucco aanbrengen. eventueel bewerk je dat na met een blokkwast. Net wat jij de mooiste structuur vind. Voor een gladdere afwerking, schuur dan de Beton ciré Stucco 1-laags waterdicht licht af en werk af met een beton ciré coating. De coating heeft dan een extra effect op het mooi houden van je vloer of muur, en bovendien vochtwerend.

De Beton ciré Stucco 1-laags waterdicht kan worden toegepast op vele ondergronden zoals tegels, beton, bestaande kalk- of cementpleisters, gips, hout etc. Breng bij voorkeur altijd wel één van onze primers aan als onderlaag voor een goede dekking en hechting.

Toepassing
Beton ciré Stucco waterdicht set 5 kilo incl. primer en coating is een één-laags betonlook afwerking. Door de unieke receptuur is de beton ciré stucco een handig te verwerken product. Beton ciré stucco geeft een egalere kleur met een iets ruigere uitstraling. Het product komt samen met de bijbehorende pigment poeder, zodat je zelf de gewenste kleur perfect kunt mengen!

Zorg dat je goed mixt zodat het mengsel soepeler wordt en goed gemengd is. Eventueel 1 tot 2 % water toevoegen voor een egaler en soepeler eindresultaat. Let op: als je meer water toevoegt dan wordt het te dun! Dat luistert nauw. Minimaal 2 minuten doormixen op hoge toeren. De beton ciré stucco kan hierna in één laag aangebracht worden. In plaats van water toe te voegen kan ook de spaan met een plantenspuit natgemaakt worden waardoor de beton ciré stucco meer verdicht wordt. Door grover en langer te schuren krijgt het product een meer open structuur. Als het mengsel stugger wordt tijdens het verwerken kun je deze even opnieuw kort opmixen.

Bij verwerking mag de luchtvochtigheid niet hoger dan 65% zijn. De temperatuur van de omgeving en ondergrond moet minimaal 18 graden Celsius zijn. Eventuele tocht dient voorkomen te worden, ventileren mag wel.

Verbruik
Het verbruik van beton ciré stucco op wanden is circa 1000 tot 1250 gram per m2 Het verbruik van beton ciré stucco op vloeren is circa 1250 gram per m2

Vloerverwarming: Opstookprotocol (nieuwe) cementgebonden ondervloeren voorafgaand van werkzaamheden

Ervan uitgaande dat de vloeren zijn aangebracht conform de daaraan gestelde eisen, hebben wij de volgende aanbeveling. Let op dit traject moet doorlopen zijn vóór het plaatsen van de betonstuc vloer!

 • Opstoken volgens onderstaand traject:
  • De vloerverwarming opstoken tot 20°C. Daarna de temperatuur van de vloerverwarming in stappen van 5°C per dag opvoeren tot de maximale temperatuur van de vloerverwarming.
  • Deze temperatuur dient minimaal twee dagen gehandhaafd te worden. Hierna de vloerverwarming terugbrengen naar circa 15°C. Ook dit weer twee dagen handhaven. Hierna mag de vloerverwarming weer teruggebracht worden tot een normale omgevingstemperatuur.
  • Vloerverwarming (24 uur voor start werkzaamheden) uitschakelen
  • Na voltooiing van bovenstaand opstookprotocol dient de vloerverwarming minimaal 24 uur voor aanbrengen van de betonstuc uitgezet te worden.
  • Ook tijdens lakken mag de vloerverwarming niet aan staan. Zorg op een andere manier voor de juiste omgevingstemperatuur.
 • Protocol na afloop verwerking
  • Na afronding en droging van de (lak)werkzaamheden mag de vloerverwarming langzaam opgestookt worden.

Rocks Colours heeft deze aanbeveling opgesteld met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. De mogelijkheid dat er nochtans schade kan optreden moet niet worden uitgesloten. Degene die van deze aanbeveling gebruik maakt, aanvaard daarvoor het risico.

Bestellingen tot 5 kilo
Op verzoek kunnen we per kilo tot 5 kg leveren. Door wijzigingen in het productieproces wordt dan wel een toeslag berekend. Meer weten? stuur een e-mail aan info@rockscolours.nl

Geschikt voor

Doe-het-zelver, Professioneel

Aanbrengen

Kwast, Spaan, Spackmes

Basis

Waterbasis

Componenten

1-component

Ondergronden

Asfalt, Beton, Cement, Hout, Steen

Ruimtes

, , , , , , , , ,

Binnen of buiten

Binnen, Buiten

Dekkend of transparant

Dekkend

Glansgraad

Mat

Rendement

4 – 5 m² per 5 kilo

Stofdroog

Na minimaal 12 uur

Overschilderbaar

Na circa 24 uur

Uitgehard

Na circa 24 uur

Handleiding

Verbruik
• Op wanden: 5 m² per 5 kg
• Op vloeren: 4 m² per 5 kg

Verdunnen
• Nee

Voordelen beton ciré stucco per kilo

 • Waterdichtende eigenschap voor 95%, , extra geschikt voor vochtige ruimtes. Wil je beton ciré stucco toepassen in natte cel van badkamer dan wel afwerken met beton ciré coating
 • Slechts in 1 laag aan te brengen
 • Zeer gebruikersvriendelijk en bij uitstek geschikt voor de doe-het-zelver
 • 32 kleuren
 • Kant-en-klaar voor gebruik
 • Geen chemische toevoegingen

Aanbrengen van de kant en klare beton ciré
Stap 1: Breng de beton ciré primer aan met een schuim- of vachtroller, bij een sterk zuigende ondergrond kun je deze verdunnen met maximaal 100% water.
Stap 2: Breng met een blokkwast of RVS spackmes of spaan (iets gladder) de laag beton ciré stucco aan in een gelijkmatige dikte.
Stap 3: Wanneer de laag droog is (minimaal na 12 uur) kun je deze eventueel schuren voor een gladder resultaat. Gebruik hiervoor schuurpapier met korrel 80 of 120 en bij voorkeur schuren met een excentrisch roterende schuurmachine. Na het schuren maak je de beton ciré stucco stofvrij met een droge doek of handstoffer, en breng je bij voorkeur beton ciré coating aan voor een betere beschermlaag. Gebruik je de beton ciré in de natte cel van de badkamer, dan is coating noodzakelijk in minimaal 2 lagen en bij voorkeur 3 lagen.

Droogtijd
• Laat de primer 6-12 uur drogen.
• Breng de laag beton ciré stucco aan en wacht 12 tot 24 uur (afhankelijk klimaatomstandigheden) voordat je gaat schuren.
• Wil je 2 lagen coating aanbrengen? Wacht dan minimaal 24 uur na de eerste laag voordat je de tweede laag aanbrengt.
• Na het aanbrengen is het na 5 dagen geheel droog en klaar voor gebruik.

Opslag
• 12 maanden ongeopend houdbaar
• Droog en koel bewaren.
• Heb je de emmer al geopend? Ook dan is het redelijk lang (een aantal maand) houdbaar.
• Wanneer het een beetje is uitgedroogd kan je er een kopje water doorheen mengen om het weer wat makkelijker te maken om het aan te brengen.

Rocks Colours, uitblinkers voor binnen & buiten

Rocks Colours is een A-merk online leverancier van hoogwaardige interieur en exterieur uitblinkers, zoals frisse verfsoorten, beitsen, beton ciré, oliën, pigment poeders, primers, coatings en handige gereedschappen. De producten worden zorgvuldig per bestelling op maat gemaakt en einde van elke werkdag uitgeleverd aan onze klanten.

Digitale kleurenwaaier
Onze webshop biedt een slimme digitale kleurenwaaier waar je met enkele klikjes op jouw gewenste kleur en product uit komt. Van elke kleurstaal hebben we een gedetailleerde foto van de werkelijke kleur gemaakt.

Vragen over het gebruik van een product? WhatsApp tussen 09.00 tot 21.00 uur
Omdat we veel waarde hechten aan een duidelijke uitleg van onze producten mag je ons altijd appen, als je een vraag hebt over het gebruik van een product in onze webshop. Onze productspecialisten doen dat 7 dagen per week van 09.00 tot 21.00 uur als het gaat over producteigenschappen, toepassingen en het gebruik daarvan.

Vragen over een levering? Mail onze klantenservice binnendienst
Heb je een vraag over de levering van een bestelling, mail dan je vraag, voorzien van je naam + bestelnummer aan info@rockscolours.nl. Onze klantenservice binnendienst zal je vraag over je bestelling tijdens werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur beantwoorden.

Ben je zakelijk gebruiker en bestel je vaker grotere hoeveelheden? Bekijk dan bovenaan deze pagina de link naar zakelijk gebruik.

WhatsApp openen
1
Hallo! Kan ik je ergens bij helpen?
Hallo, welkom bij ROCKS Colours. We doen ons best een uitblinkende service te verlenen. We beantwoorden via de WhatsApp 7 dagen per week, tussen 09.00 - 21.00 uur vragen over het gebruik en eigenschappen van onze producten (buiten werkdagen volgt het antwoord later op de dag). Vragen over levering en bestelling worden niet via deze app beantwoord, maar tijdens werkdagen via mailadres info@rockscolours.nl (naam + bestelnummer a.u.b. vermelden)
Open nu de WhatsApp en stel je vraag over één van onze producten: