Eenvoudig doe-het-zelf Snelle levering Groot assortiment

Snelle levering BE & NL Groot assortiment Eenvoudig doe-het-zelf

Kalkverf Florence

Per liter
Aanbieding!

Vanaf 29,75

Staffelkorting

Let op: de staffelkorting wordt pas zichtbaar als u de bestelling in de winkelwagen plaatst!
2 st.3 st.4 st.5 st.
 29,75- 41,95  29,45- 41,53 29,75- 41,95  29,16- 41,11 29,75- 41,95  28,86- 40,69 29,75- 41,95  28,56- 40,27

Nodig bij dit product

Nodig bij dit product

Onze Kalkverf florence is een zelf te mengen product. Wij leveren de verf samen met de kleurpoeder. Even goed mengen en de kalkverf florence is gereed voor gebruik. Het betreft een volledig 100% ecologisch product, welke kan worden toegepast voor wanden, plafonds, muren, meubelstukken en andere interieur accessoires. Door het gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten is de kalkverf volledig CO2 neutraal en zeer vriendelijk in gebruik.

Door de toevoeging van kleurpigment ontstaat de juiste kleur! De kalkverf florence is een dunnere verf en zeer gemakkelijk in gebruik en is van nature een ademend materiaal. Daardoor wordt vocht- en schimmelvorming vooral tegengegaan. Uitermate handig is dat de pigmenten als droge pigmenten, poederachtig, worden geleverd waardoor ook de kleurkeuze oneindig is.

De kalkverf florence kan je toepassen op vele ondergronden, zoals bestaande kalk-  en cementpleisters, reeds geverfde ondergronden, steen of hout. Breng bij voorkeur altijd één van onze ecoprimers aan als onderlaag. Daardoor krijg je een goede dekking en hechting. De verf wordt geleverd in 100% gerecyclede emmers en is daarom biologisch afbreekbaar. Voor een optimaal resultaat in minimaal 2 lagen aanbrengen.Voor gebruik in de badkamer, keuken achterwand of toilet kan je de kalkverf florence beschermen met verf coating.

Geschikt voor

Doe-het-zelver, Professioneel

Aanbrengen

Kwast, Roller

Inhoud in liter

1 liter

Basis

Kalkbasis

Componenten

1-component

Ondergronden

Beton, Hout, Steen

Ruimtes

, , , , , , ,

Binnen of buiten

Binnen

Dekkend of transparant

Dekkend

Glansgraad

Mat

Rendement

4 – 5 m² per liter (2 lagen)

Vochtregulerend

Ja

Overschilderbaar

Na minimaal 8 uur

Stofdroog

Na circa 6 – 8 uur

Uitgehard

Na minimaal 24 uur

Handleiding

 • Heb je een zuigende ondergrond, zoals hout, een gestucte wand, een pleisterwand of behang? Breng dan eerst een primer aan.
 • Laat de primer 12 uur drogen.
 • Voeg een beetje water toe aan het pigment, zodat het makkelijk oplost. Mix het mengsel daarna met de basisverf.
 • Je kunt de verf eventueel verdunnen met 5-10% water.
 • Breng dan de eerste laag verf aan met een roller. Wil je juist meer effect/contrast of heb je voor een lichte kleur gekozen, breng dan beide lagen met een kwast aan.
 • Laat de eerste laag drogen.
 • Breng dan de tweede laag aan met een blokkwast voor een mooi betonlook effect. Wil je het graag rustig hebben? Maak dan lange vegen met je kwast: zo wordt het ‘betonpatroon’ wat minder druk.
 • Gebruik je kalkverf in je badkamer, toilet of voor de achterwand in je keuken, bescherm de verf dan met een coating. Let op: Kalkverf is niet geschikt voor het douchegedeelte.

Hoeveel heb je nodig?

Met 1 liter kalkverf heb je genoeg voor ongeveer 4-5 m² (voor twee lagen), afhankelijk van de verdunning. Voor een oppervlak van 10 m2 heb je dus ongeveer 2-3 liter nodig.

Wat is de droogtijd?

 • De primer heeft een droogtijd van 12 uur.
 • De eerste verflaag is overschilderbaar na minimaal 8 uur.
 • Laat de tweede laag kalkverf minimaal 24 uur drogen, voordat je (eventueel) een coating aanbrengt.
 • De coating moet 5 dagen drogen. Raak in die periode de wand niet aan en zet er geen meubels tegenaan.

Hoe bewaar je Krijtverf het beste?

Kalkverf is ongeopend 12 maanden houdbaar. Bewaar de verf droog en koel, tussen 5 en 30 graden celsius.

Rocks Colours, uitblinkers voor binnen & buiten

Rocks Colours is een A-merk online leverancier van hoogwaardige interieur en exterieur uitblinkers, zoals frisse verfsoorten, beitsen, beton ciré, oliën, pigment poeders, primers, coatings en handige gereedschappen. De producten worden zorgvuldig per bestelling op maat gemaakt en einde van elke werkdag uitgeleverd aan onze klanten.

Digitale kleurenwaaier
Onze webshop biedt een slimme digitale kleurenwaaier waar je met enkele klikjes op jouw gewenste kleur en product uit komt. Van elke kleurstaal hebben we een gedetailleerde foto van de werkelijke kleur gemaakt.

Vragen over het gebruik van een product? WhatsApp tussen 09.00 tot 21.00 uur
Omdat we veel waarde hechten aan een duidelijke uitleg van onze producten mag je ons altijd appen, als je een vraag hebt over het gebruik van een product in onze webshop. Onze productspecialisten doen dat 7 dagen per week van 09.00 tot 21.00 uur als het gaat over producteigenschappen, toepassingen en het gebruik daarvan.

Vragen over een levering? Mail onze klantenservice binnendienst
Heb je een vraag over de levering van een bestelling, mail dan je vraag, voorzien van je naam + bestelnummer aan info@rockscolours.nl. Onze klantenservice binnendienst zal je vraag over je bestelling tijdens werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur beantwoorden.

Ben je zakelijk gebruiker en bestel je vaker grotere hoeveelheden? Bekijk dan bovenaan deze pagina de link naar zakelijk gebruik.

WhatsApp openen
1
Hallo! Kan ik je ergens bij helpen?
Hallo, welkom bij ROCKS Colours. We doen ons best een uitblinkende service te verlenen. We beantwoorden via de WhatsApp 7 dagen per week, tussen 09.00 - 21.00 uur vragen over het gebruik en eigenschappen van onze producten (buiten werkdagen volgt het antwoord later op de dag). Vragen over levering en bestelling worden niet via deze app beantwoord, maar tijdens werkdagen via mailadres info@rockscolours.nl (naam + bestelnummer a.u.b. vermelden)
Open nu de WhatsApp en stel je vraag over één van onze producten: